Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Make up tatovering

Teknikken med permanent kosmetisk makeup består i å implantere bittesmå fargepigmenter mellom 0,2 og 0,5 mm. ned i huden. De tilføres raskt med en eller flere tynne nåler. Fargene kan blandes slik at de blir perfekt til din naturlige hudfarge. Makeup tatoveringen varer i flere år, avhengig av hudens beskaffenhet.

Hvilke OMRÅDER kan behandles med make up tatovering?

BRYN

Med pigmenterte øyenbryn legges det vekt på å fremheve, understreke / eventuelt forsiktig justere ditt naturlige uttrykk. Vi bruker derfor ulike teknikker som skyggelegging og hårteknikk.

Perfekt for deg som:

 •  delvis eller helt mangler bryn
 •  ønsker mer synlige bryn
 •  mangler hår p.g.a. skade
 •  har asymmetriske bryn
 •  reagerer på kosmetikk

ØYNE

Nå kan du våkne hver morgen med et mer “våkent” blikk.
Med permanent eyeliner / vipperotfarge kan vi fremheve og markere dine øyne på en naturlig og diskre måte. Din øyefarge vil fremstå klarere og vipperøttene forsterkes visuelt. Du bestemmer selv bredden.

Perfekt for deg som:

 •  helt eller delvis mangler øyevipper
 •  bruker eyeliner daglig
 •  ønsker et mer ”våkent” blikk
 •  ønsker sterkere konturer
 •  har nedsatt syn
 •  er idrettsutøver eller mosjonist
 •  reagerer på kosmetikk

LEPPER

En uttrykksfull munn har til alle tider vært forbundet med ungdom og skjønnhet og er et viktig skjønnhetsideal. Konturene viskes mer ut med årene og en utfylling av leppefargen vil derfor ofte gi en visuelt forstørret munn.
Permanent leppelinje vil dessuten forhindre eventuell leppestift i å “renne” på huden rundt leppene og dermed også hindre at linjer rundt leppene fremheves.

Perfekt for deg som:

 •  ønsker en forsterket leppekontur
 •  har ujevne lepper p.g.a. rynker eller skader
 •  har smale lepper og vil ha de mer synlig
 •  har fargeløse lepper
 •  vil rette opp skjeve lepper
 •  reagerer på kosmetikk

HVORDAN fungerer vår behandling med make up tatovering?

Behandlingen er en prosess som inkluderer innledende konsultasjon, påføring av pigmenter og en påfyll etter 4-6 uker for å justere form, farge og eventuelt fargetetthet.

Hvor lenge vil make up tatovering VARE?

Tekinsk sett kalles kosmetisk pigmentering permanent, fordi fargen implanteres i dermis (lærhuden) og ikke kan vaskes bort. Likevel, som med all tatovering, vil fargen svekkes over tid og etterhvert nesten forsvinne. Pigmentene implanteres kun ca 0,5 mm ned i huden, mens tradisjonell kroppstatovering implanteres 2 mm ned og sitter dermed mye lenger / for alltid.

For å opprettholde et jevnt resultat, anbefales det å fylle på etter en tid:

 • på bryn og lepper ofte hvert 2. år
 • på øyne holder det ofte med hvert 4. år

Hvor ofte en trenger påfyll avhenger imidlertid av cellefornyelsen i huden. Generelt kan man si at jo eldre man er dess lengre sitter fargen (ca. 3 til 7 år).

Er det en SIKKER behandling?

Ja, systemet er benyttet i over 20 år i Italia. Fargene vi benytter er EU-godkjente og bransjen har ingen indikasjon på at dette medfører noen som helst risiko.

Hvor lang TID tar behandling?

Ca 60-120 min pr. område og er avhengig av hva som ønskes utført. Vi legger på bedøvelse 10 minutter før vi begynner med behandlingen.

Kan de med ALLERGI mot vanlig makeup få behandling?

De rene mineralske fargene er tilsatt mineralstoffer, oppløst i alkohol og destillert vann og er derfor svært godt egnet også for spesielt ømfintlig hud. I ekstreme tilfeller gjør vi en allergitest 1-2 uker før behandling ved at vi implanterer litt pigment i f.eks. hodebunnen. Ut fra den vurderer man videre prosedyre, men i praksis kan selv de med meget ømfintlig hud få make up tatovering.

Vil behandlingen gjøre VONDT?

Vi bruker bedøvelse før og under behandlingen, så det oppleves ikke så ille som man gjerne tror.

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER behandlingen?

Fargen vil umiddelbart være ganske sterk (40-50 % forsvinner i løpet av første uken). Etter dette er det normalt nødvendig med et påfyll etter 4-6 uker. Påfyll er ikke inkludert i prisen.

Det kan oppstå en midlertidig hevelse som normalt forsvinner etter 1 til 2 dager. De første dagene tilføres huden en spesialkrem for å eliminere skorpedannelse. I tillegg bør man ikke utsette huden for sol, parfymerte produkter eller badstu de første 10-14 dagene etter behandling.

Hvor mye vil det KOSTE å få make up tatovering?

Under konsultasjon med vår utøver vil du få informasjon om selve behandlingen og priser. Behandlinger starter på kr 4 500 kroner.

HVOR LANG TID tar behandlingen?

En typisk behandling tar omtrent 120 til 180 minutter.

For priser og  mer informasjon om make up tatovering kan du bestille en gratis konsultasjon eller ringe 55 13 16 18.

Opplever du bivirkninger etter behandling, så kan du melde fra på: www.altinn.no/skjemaoversikt/mattilsynet/innmelding-av-kosmetikkbivirkninger/

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.