Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Øyelokkplastikk (øvre og nedre)

Dr.Dr. Stein Tveten har lang erfaring med øyelokkplastikk og har utført uttalige operasjoner. Han er kosmetisk kirurg, autorisert både som lege og tannlege og spesialisert innen ansiktskirurgi i Norge og i Tyskland. Han er kjent for sine stødige og presise hender og sine naturlige resultater.

Estetisk kirurgi for å oppnå et yngre, mer våkent og opplagt utseende rundt øynene er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene som utføres. Aldringsprosessen innebærer at huden forandres med dårligere elastisitet og et tiltakende hudoverskudd. Den nedsatte elastisiteten i vevene gjør at det fettet som omgir øyet, bukter ut.

I blant gjennomføres øyelokkoperasjoner på yngre pasienter som vil korrigere et trøtt og opphovnet utseende som kan skyldes arveanlegg, spesielt på nedre øyelokk.

Hva skjer FØR en øyelokksplastikk?

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Denne er helt uforpliktende og vil kunne gi deg informasjon om behandlingen vi tilbyr. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Du vil også få med deg hjem et  informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi operasjonstid hos Dr.Dr. Stein Tveten. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du leser info du har fått om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

Vil behandlingen gjøre VONDT?

Operasjonen gjøres under lokalbedøvelse i kombinasjon med sovemedisin, så du sover gjennom hele inngrepet.

HVORDAN foregår en øyelokksplastikk?

På operasjonsdagen blir du tatt imot av en helsesekretær og du må fylle ut et helseskjema. Deretter treffer du din kosmetiske kirurg på nytt.

Behandlingen utføres med CO2 laser. Ved bruk av laser reduseres graden av blødninger under og etter operasjonen.

Ved øvre øyelokkplastikk legges snittet som gjøres med laser i dypet av øyelokkets fold (globelinjen). Overflødig hud og fett fjernes med laser, dermed reduseres blødningsfaren og tilhelingen kan skje på normal vis.

Nedre øyelokk utføres via et snitt med laser på innsiden av øyelokket, der overflødig fett fjernes. Dette såret lukkes uten sting. Deretter behandles huden under øynene. Denne metoden er effektiv for å stramme opp huden under øynene, samtidig som den fjerner de små rynkene. Huden under øyet vil etter operasjonen være hoven og sår.

Etter operasjonen må du ligge og hvile hos oss en time med “kjølebriller”.

Hvem behandles IKKE?

• Gravide og ammende

• Diabetikere med sirkulasjonsproblemer

• Pasienter med blødningsykdommer, leverproblemer eller akutte og kroniske infeksjoner

• De som er allergisk mot medikamenter som benyttes under inngrepet.

HVOR LANG tid tar behandlingen?

Behandlinger tar mellom 30-60 minutter.

Hva skjer ETTER en øyelokkplastikk?

Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet, men det er ingen intensiv smerte. Allerede et par timer etter inngrepet kommer du til å få blåmerker, som er helt normalt, men de blå merkene sees i mindre grad ved bruk av laser.  Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager, har de stort sett forsvunnet. De fleste er tilbake på jobb etter en uke.

Etter operasjon på nedre øyelokk vil man oppleve å være rød under øynene. Graden av rødhet og hvor lenge den varer er avhengig av hvor dypt huden er peelet. Dette området kan normalt dekkes med egnet sminke fra og med en uke etter operasjonen.

Det oppstår også en hevelse som blir igjen noen dager etter inngrepet. I løpet av den første tiden kan du også oppleve en viss nedsatt følelse i øyevippene. Dette er også noe som bruker å gå fort over.

I blant kan det oppstå en mindre blodutredelse i den hvite delen av øyet, som kan vedvare i opptil tre uker. På samme måte, bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter at stingene er fjernet.

Etter ca. en uke kommer du på oppfølgingsbesøk til oss  for å ta bort stingene, men du er selvfølgelig velkommen til å gi lyd fra deg tidligere. Har du tatt nedre øyelokk, så kommer du til oppfølging til oss dagen etter operasjonen for å rense huden under øynene.

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER BEHANDLINGEN?

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men de fleste bruker å være borte fra arbeidet et par uker av sosiale årsaker. Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen. En del pasienter opplever at det er vanskelig å lese den første uken etter operasjonen, men disse vanskene forsvinner hurtig.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter i et par uker, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene. Det er likevel viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret. Dette prater vi gjennom før operasjonen.

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Bergen Hudpleieklinikk kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter som kan gi deg råd og veiledning tilpasset dine ønsker og behov.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime og telefonnummer til klinikken.

Hvor mye vil behandlingen KOSTE?

Ønsker du gratis konsultasjon, gå til bestill time på avdeling Bergen Hudpleieklinikk Medispa

Dersom du har mer spørsmål eller ønsker mer informasjon kan du ringe oss på 55 13 16 18

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.