Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Brasiliansk voksing

Brasiliansk voksing er intimvoksing hvor man tradisjonelt fjerner alt håret nedentil, det vil si bak i rumpen, på kjønnsleppene og foran med bikinilinjen. Likevel kan du velge selv om du ønsker å fjerne alt, eller om du vil beholde litt hår, for eksempel en trekant eller en stripe. Det er en svært effektiv og skånsom metode for å fjerne uønsket hårvekst på. Ved hyppig gjentagelse oppnår en jevnere vekstfaser, slik at huden er hårløs lenger. Hårene blir håret tynnere og lettere å trekke ut, og trenger etter hvert heller ikke mye lengde for å fjernes.

Hva er FORSKJELLEN på voksing og barbering?

Ved voksing blir hårroten fjernet og håret bruker lengre tid på å vokse ut igjen. Les mer her. Hvor lang tid det bruker er individuelt. Ved barbering kuttes håret på den tykkeste delen, noe som er årsaken til at det blir stivt og begynner å vokse ut igjen etter 24 timer.

Hva bør jeg være oppmerksom på FØR voksing?

 • For at behandlingen kan utføres, må håret ha en lengde på mellom 0,5 cm – 1 cm, helst ikke lenger siden det øker smerten, men absolutt ikke kortere. Barber deg 2 uker før hvis du vil ha ideell lengde.
 • Ikke kle deg i undertøy som gnisser mot underlivet.
 • Går du på medisin som gjør huden din tynnere og skjørere kan du ikke vokse deg før tidligst 2 mnd. etter du har sluttet med denne medisinen.
 • Skal du på ferie, er det best å vokse seg dagen før man skal dra. Dersom du vet når du skal på en ferie hvor du skal f.eks. bruke bikini, kan du gjerne planlegge voksingen noen måneder før. Du bestilles en time til voksing dagen før du skal på ferie, og så teller du deg bakover og booker timer ca. hver 4. uke før ferien.
 • Det samme gjelder medisiner som gjør huden din sensitiv.
 • Hvis man har regelmessig menstruasjon, er det lurt å planlegge det sånn at man har den i den siste fjerde uken.
 • Du bør peele (skrubbe) området som du skal vokse dagen før, slik at hår som ligger under huden kommer frem, og møte opp nydusjet.
 • Gi beskjed hvis huden er mer sensitiv enn vanlig for å unngå sår og irritasjon.

Det finnes også kremer på apoteket som kan gi smertelindring. Disse bør smøres på området 1,5 time før behandlingen.

HVORDAN foregår behandlingen?

Du ligger på en behandlingsbenk under behandlingen. Håret dekkes med varm/kald voks og dras ut. Gode teknikker reduserer smerteopplevelsen. Hygieneregler følges nøye opp. Hvis du syns det er flaut, kan tenke på at hun som utfører brasiliansk på deg har sikkert utført flere hundre, hvis ikke flere tusen, brasilianske behandlinger og har kanskje opptil ti kunder om dagen.

Hva bør jeg være oppmersom på ETTER voksing?

Du kan bli sår, hoven og få små nupper og kviser etter voksingen. Dette er helt normalt og vil gå over samme dag eller et par dager etter behandlingen. Det er ikke lurt å ha sex samme dag som du har vokset deg og det er heller ikke lurt å sykle samme dagen.

 • Bruk ikke stramme klær 24 timer etter voksbehandlingen og unngå å klø på området som er vokset.
 • Vent 48 timer med sol eller solarium både før og etter voksing
 • Vent 24 timer med dusj og bastue.
 • Peel huden to ganger i uken og smør deg med en etter-voks lotion for å unngå inngrodde hår (les mer her), småkviser og tørrhet.
 • Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som et myggstikk og varer fra en halv time til 2 døgn
 • Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etterhvert som man har vokset seg flere ganger.
 • Noen får problemer med inngrodde hår, derfor er det viktig å peele huden 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Du trenger ikke peele leppene. Vi anbefaler peeling med masse små korn eller fruktsyrepeeling istedenfor hampvott eller en peeling med få, store korn. Se for deg at du bruker grovt sandpapir på treverk. Da blir det rigger i treverket. Bruker du fint sandpapir, blir det mye glattere. Slik er det også med peelingen. Får man ingrodde hår hvor poren er “tett”, anbefaler vi enzym peeling eller fryksyrepeel.
 • En meget sjelden gang kan kunder få byller og kviser mellom 1-5 dager etter voksingen, det er ikke inngrodde hår, men en reaksjon på selve voksingen. Det kan skyldes veldig mye forskjellig, f.eks. at man har vært syk eller er syk, er sliten, har jobbet mye eller at huden var ekstra tørr pga. klima. Hos noen kan disse byllene være smertefulle og ubehagelige, man kan få feber og føle at allmenntilstanden er generelt dårlig. Dette kommer ikke av feil behandling, men at man er bare uheldig. Heldigvis skjer dette svært sjeldent. Vi anbefaler disse å gå til lege.
 • Noen ganger når man vokser seg, løsner litt av det ytterste hudlaget. Huden blir rød og “glatt”og ser ut som man har brent seg. Dette er helt ufarlig og man kjenner så vidt at det svir litt. Det tar 1-4 dager før det har helet. Hvis du er litt sår, har eksem eller er litt tørr, så kan huden være litt ekstra sensitiv.

Vi anbefaler å gjenta behandlingen etter ca. 4 uker.

Gjør det VONDT?

Ja, det er vondt, men smerten er veldig kortvarig og varer som regel bare i det halve sekundet når du river ut hårene. Heldigvis er resultatet verdt det!

Vil behandlingen FJERNE MINE HÅR for godt?

Hos ca. 50% av kundene blir ikke resultatet helt glatt de første gangene man tar brasiliansk. Hvis du kjenner over huden på venusberget, vil du kjenne noen stubber. Disse stubbene blir det mindre og mindre av etter hvert som man vokser seg. Men under, på og langs kjønnsleppene blir det hos de aller fleste helt glatt den første gangen. Noen vil oppleve at 4-5 år med voksing hver 4. uke fører til at håret blir borte. Dette gjelder i så tilfelle bare på oversiden. På undersiden og leppene blir håret aldri helt borte, det blir mindre, men aldri helt borte.

HVOR LANG tid tar behandlingen?

En typisk behandling tar omtrent 30 minutter.

For priser og timebestilling på brasiliansk voksing, se vår fixitapp eller ring 55 13 16 18.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.