Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Hudpleie til den gravide

Mange opplever under svangerskapet at eksisterende hudproblemer forverres, eller at nye hudproblemer dukker opp underveis i graviditeten. Ved behandling av gravide bruker vi trygge produkter som har god effekt på ulike hudproblemer. Vi anvender bl.a økologiske produkter og produkter uten parabener.

I svangerskapet inntreffer en rekke forandringer som påvirker kvinnens immunforsvar, hormonsystem, forbrenning og blodkar. Disse forandringene kan også påvirke huden. Hudforandringene er som regel uttrykk for en helt normal (fysiologisk) prosess.

HVA behandler vi?

 • Vi masserer armer, ben og ansikt, øker blod- og lymfesirkulasjonen og bruker trygge og gode produkter mot væskeansamling. Du har kanskje hørt noen prate om gravide kvinners ”glød”, eller at de ”blomstrer”? Du føler kanskje heller ikke at du blomstrer når du har hevelser og væskeansamlinger i kroppen.
 • Vi roer ned huden og gjør den mindre rød og «hissig». Kvinner med små antydninger til røde områder i ansiktet før svangerskapet, får dem gjerne forsterket i svangerskapet.
 • Vi behandler tørr og fuktighetsfattig hud. Har du eksem eller tørr hud blir det gjerne enda mer plagsomt i svangerskapet.
 • Vi behandler kviser med gode og trygge produkter som kan brukes i svangerskapet. Det er slett ikke uvanlig med kviser i svangerskapet. Disse skyldes økte hormonnivåer og økt væskemengde. Det er vanskelig å forutsi i forkant av et svangerskap hvordan huden vil reagere. Noen får mindre kviser ved svangerskap, mens andre får mer.

HVORDAN foregår behandlingen for gravide?

Vi begynner med en grundig rens av huden din etterfulgt av en hudanalyse. Deretter følger ”peeling” som fjerner døde hudceller og dampbehandling som får porene til å åpne seg slik at vi får ut fett og talg. Når huden er renset fortsetter vi med kremer for å tilføre det huden har behov for og du får en avslappende og sirkulasjonsfremmende massasje av ansikt og nakke. De forskjellige massasjeteknikkene øker celleaktiviteten i epidermis ved å tilføre oksygen og næring til huden.

Når du ligger med ansiktsmaske masserer vi dine armer, føtter og legger. Vi gir i tillegg personlig veiledning og råd om pleie og produkter for din hud. Behandlingen er harmonisk og avslappende.

Hva gjør vi ETTER behandlingen?

 • Vi gir gode råd og veiledning i forhold til problemer du opplever med huden i svangerskapet.
 • Vi gir råd og veiledning for å motvirke ujevn pigmentering.
  • I svangerskapet endres hormonbalansen og kvinnene får høyere nivåer av østrogen, progesteron og malanin. Melaninet påvirker pigmenteringen i huden og kan føre til hyperpigmentering. Det betyr at huden på hele eller deler av kroppen kan bli noe mørkere. Enkelte kvinner opplever at huden i ansiktet blir mørkere i svangerskapet.
 • Vi gir råd og veiledning i forhold til strekkmerker. Det finnes ingen kjente metoder som forhindrer strekkmerker, men vi tror at det kan hjelpe å massere inn kremer på utsatte områder.

Gode råd:

 • Sjekk at hudpleieproduktene kan brukes under svangerskapet og når du ammer. Det finnes nemlig produkter som ikke regnes som trygge. Er du i tvil, finn ett bedre alternativ.
 • Unngå for mye såpe. Vanlig såpe kan tørke ut huden. Bruk gjerne fuktighetsgivende produkter i stedet, da beholder huden sine naturlige oljer.
 • Ikke ligg for lenge i badet. Når du bader trekkes fuktighet ut av huden din.
 • Beskytt huden din. Hudens pigmentering kan være i endring under svangerskapet. Kanskje blir du lettere solbrent. Bruk solkrem om du oppholder seg i sterk sol – uansett årstid.
 • Smør inn huden din. Huden strekkes og hudcellene dør noe raskere under svangerskapet. Sørg derfor for at huden har rikelig med fuktighet og næring slik at den ikke tørker ut.
 • Massér huden på utsatte steder. Mage, lår, bryster og hofter utvider seg i svangerskapet og huden strekkes. Lett massasje med gode oljer kan gjøre huden mer elastisk.
 • Pass på ansiktet ditt. Under svangerskapet opplever mange at huden i ansiktet blir fetere, mer uren og kanskje dukker det også opp kviser. Vær nøye med rengjøringen og forsiktig med sminken. Sjekk at produktene kan brukes under svangerskapet.
 • Pass på pH-balansen. Søk etter produkter med pH-verdier så nærme hudens egne som mulig.
 • Pass på føttene dine. Huden på føttene påvirkes også når det oppstår hevelser. Tørr hud kan også føre til kløe og ubehag. Bruk gjerne en oppfriske fotgelé med mentol slik at føttene tåler den ekstra belastningen.
 • Drikk mye vann. Vann er godt for alt i kroppen din – også huden. Rene fruktjuicer er gode alternativer om du ikke klarer å drikke mye vann.
 • Sov godt. En god natts søvn hjelper mot så mangt. Også huden blir penere og friskere når du sover godt. Drikk varm te, hør på avslappende musikk eller be partneren din om litt fot- eller ryggmassasje før du skal legge deg.

Hvor lang TID tar behandlingen?

Behandlingen er på 75 minutter.

For å se priser, gå til bestill time på avdeling Bergen Hudpleieklinikk Medispa

Dersom du har mer spørsmål eller ønsker mer informasjon kan du ringe oss på 55 13 16 18

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.