Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

IPL

IPL (Intense Pulsed Light) er teknisk sett ikke definert som en laser. IPL, i motsetning til lasere, bruker hvitt lys bestående av mange bølgelengder sammenlignet med lasere som bare bruker 1 bølgelengde. IPL har med sitt brede spekter av bølgelengder, evnen til effektivt å behandle mange forskjellige tilstander.

IPL kan brukes til å behandle:

  • Ødelagte blodkar
  • Akne
  • Rosacea
  • pigmentflekker
  • hårfjerning

Hvem kan ikke ta behandling med IPL?

Enkelte medikamenter som gir lysømfintlighet skal unngås. Behandlingen egner seg ikke for personer med en bakgrunnav unormal arrdannelse eller sykdommer som gir lysøfientlighet. Behandlingen gies ikke før 6 måneder etter avsluttet behandling med isotretinoin (roaccutan). For å kunne utføre en behandling, skal man ikke være brun, og man må man ikke ha vært i solen, eller brukt selvbruningskrem, de siste 4 ukene. Det er også enkelte kremer man bør unngå før behandling. Gravide behandles ikke.

Hva skjer før en IPL behandling?

Vi tar vi alltid en konsultasjon før behandling. Denne er gratis og helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema. Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvordan foregår en IPL behandling?

Før behandling renses huden. Beskyttende briller blir tatt på, deretter legges prisme på hudoverflaten og et lysglimt indikerer lysimpusen. Dette kan kjennes ut som man får et “strikk” mot huden.

Ved behandling oppnås en absorbering av melaninet i pigmentflekker eller i hemoglobinet i blodkarene som skal behandles. Det korte lysglimtet er stilt inn på å varme opp målet til riktig temperatur uten å ødelegge det omkringliggende vev. Risikoen for bivirkninger blir da også redusert.

Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og kanskje litt rød. Det er ingen åpne sår, så man kan eventuelt legge på dekkende krem hvis ønskelig. Etter en behandling kan man gå rett tilbake til jobb

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER BEHANDLINGEN?

I de fleste tilfeller vi man ikke få noen synlige merker etter behandlingen, men enkelte kan få små røde merker som varer noen dager. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Etter behandlingen må du unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene og bruke solkrem med minimum faktor 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos oss får du god informasjon om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Hva koster en IPL behandling?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes.

For mer informasjon om IPL behandling, kan du bestille en gratis konsultasjon eller ring 55 13 16 18 for mer informasjon. Du vil få opplyst pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

3 hendelser på “IPL”

  1. Tilbakeping: Akne – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

  2. Tilbakeping: Rosacea – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

  3. Tilbakeping: Permanent hårreduksjon – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

Stengt for kommentarer.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.