Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Kjemisk Peel

På Bergen Hudpleieklinikk setter vi opp egne hudpleieprogram der vi kombinerer behandlinger med hjemmeprodukt for best resultat. Huden forandrer seg i løpet av livet. Det er mange faktorer som påvirker huden. Sollys, kosthold, trening, forurensing, hormoner, alder og stress kan være noen årsakene. Det kan oppstå problemer og hudtilstander som:
  • Rødhet og synlige blodårer
  • Rosacea
  • Linjer og rynker
  • Pigmentforandringer
  • Eksem
  • Akne
  • Aknearr
Kjemisk peeling er en anerkjent metode for effektiv hudfornyelse som reduserer rynker, pigmentflekker og akne. Kjemisk peelinger er stabiliserte fruktsyrer, melkesyrer, TCA syre og A-vitaminsyrer i forskjellige styrker. Lettere peelinger gir oppfriskning av hud og hudtone, mens kraftigere peelinger forbedrer grovere solskader og pigmenteringer. Virkestoffene har lavere pH verdi enn hudens egen og produserer kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud med forbedret utseende.

Hvorfor tar vi kjemisk peeling?

Behandlingen fører til forbedring av solskader, rynker, aknearr kviser, grov hud, grove porer og misfarging (inkludert melasma, fregner, og alders flekker). Ved problemer med pigmentering og solskader vil du få forbedring av hudfarge og et jevnere pigment. Det stimulerer kollagen produksjonen, og hudoverflaten blir myk, fast og stram. Overfladisk peeling, med for eksempel glykolsyre forbedrer tilstander som akne og misfarging. Dypere peeling reduserer pigmentering, brune skjolder og rynker.

Hva kan behandles? Populære og egnede områder er ansikt, hender og nakke.

Hvem behandles IKKE med kjemisk peel?

Behandlingen egner seg ikke for personer med en bakgrunn av unormal arrdannelse eller dem som tidligere har reagert kraftig på peeling. Behandlingen gies ikke før 6 måneder etter avsluttet behandling med isotretinoin (roaccutan), medisinsk laser eller blue peel. Du skal heller ikke være solbrent eller brukt A-vitamin krem siste 1-2 uker. Risikoen er høyere ved mørkere hudtyper. Vi behandler ikke gravide og ammende. I noen tilfeller anbefaler vi at pigmentflekker bedømmes av en hudlege innen behandling for å forsikre oss om at de ikke er maligne.

Hvordan utføres kjemisk peeling?

Våre hudterapeuter er utdannet og kurset i kjemisk peeling. Under en hudanalyse avgjøres det hvilken peeling som passer huden din og deg. Det er også individuelt tilpasset i forhold til dine ønsker og forventninger til effekt og resultat.

Huden renses for oljer og smuss og får en forberedende prepping solution. Etter dette påføres den valgte peelingen, som behandler og løser skånsomt opp det ytterste hudlaget. Styrken av en kjemisk peeling beror på peelingløsningens ingredienser, konsentrasjon og lengden på kontakttid med huden. Avhengig av styrken og hudens tykkelse, oppleves det en mild grad av “kribling” eller en litt varm kløende følelse når den er i kontakt med huden. Etter 3-10 minutter fjernes peelingen og huden nøytraliseres, påføres antioxidanter, fuktighetskrem og SPF beskyttelse. Ved nøytralisering av huden, føles huden frisk og glatt uten ubehag.

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER BEHANDLINGEN?

Du kan oppleve rødhet på behandlingsdagen og merkbar flassing i 3-7 dager etter en medium eller sterk peeling. Eventuell rødhet kan dekkes med makeup. Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag og du bør planlegge i forkant av en stor begivenhet, men de fleste andre aktiviteter kan gjenopptas umiddelbart. Det er viktig med oppfølging og hjemmeprogram i etterkant av behandling og underveis i en kur. Etter kjemisk peel krever huden rehabilitering, særlig ved de dypere og mer omfattende behandlinger. Huden blir følsom og krever kontinuerlig behandling med fukt, antioksidanter og solbeskyttelse. Det er ikke risiko for komplikasjoner dersom en følger hudterapeutens anbefalinger.

Hvor ofte tar vi kjemisk peeling?

Oppfølgende behandlinger med kjemisk peeling resulterer i en frisk, jevn, sunn og ren hud. Du kan velge en vedlikeholdsbehandling med jevne mellomrom. For raskere resultater anbefales det å ta en kur på 4-6 behandlinger over en periode.

Effekten og resultatet avhenger av hvilken type peel som blir brukt, hvor omfattende behandlingen var, om du har gjentatt flere behandlinger, og hva du gjør i ditt hjemmebehandlingsprogram. Dersom man kombinerer behandlingen med produkter til hjemmebruk vil man oppnå raskere og forsterkede resultater.

Dersom du har mer spørsmål eller ønsker mer informasjon kan du bestille en gratis konsultasjon eller ringe oss på 55 13 16 18.

3 hendelser på “Kjemisk Peel”

 1. Tilbakeping: Akne Arr – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

 2. Tilbakeping: Akne – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

 3. Tilbakeping: Rosacea – BERGEN HUDPLEIEKLINIKK

Stengt for kommentarer.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.