Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Perioral dermatitt

Perioral dermatitt, hyppig forekommende hudsykdom med et karakteristisk utslett rundt munnen. Tilstanden er hyppigst hos kvinner, sjelden hos menn, og sees bare unntaksvis hos barn.

Årsaken

Årsaken er trolig en forstyrrelse av den normale bakterifloraen på huden. Dette fører til irritasjon. Bakgrunnen kan være ytre og indre påvirkninger. Sterke kortisonkremer har en særlig evne til å forårsake perioral dermatitt, og bør derfor ikke brukes i ansiktet.

Symptomer

Utslettet består av små røde nupper og rød hud, mest uttalt rundt munnen, men med en smal, fri sone helt inntil leppene. Utslettet kan også opptre rundt øynene og i uttalte tilfeller i større deler av ansiktet. Huden kan være irritert og sviende, men klør vanligvis lite. Symptomene kan forværres av:

  • Temperaturforandringer
  • Stress
  • Sol
  • Kortison

 

Behandlingen

Behandlingen tar sikte på å gjenopprette den normale bakteriefloraen. Man kan bruke bakteriedrepende kremer og produkter som gjenoppretter den naturlige floraen på huden. 

 

Prognosen

Prognosen er god. Huden vil etter behandlingen normaliseres og holde seg fin ved opprettholdelse av gode hudpleierutiner. Tilbakefall forekommer

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.