Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Seboréisk eksem

Seboreisk eksem sees hos personer med fet hud og på de hudområdene der talgproduksjonen er størst, særlig rundt nesevingene, mellom øyenbrynene og i hårfestet. Mikrobiell vekst i hudens talg er en faktor i utviklingen av seboreisk eksem. Flass i hodebunnen er ofte et uttrykk for seboreisk eksem.
Hva er Seboréisk eksem?

  • Hos spedbarn er seboré er betegnelsen på en tilstand hvor spedbarn får et lag av fettaktig, gulbrunt flass i hodebunnen. Tilstanden er forbigående og ufarlig.
  • Hos voksne er det et vanlig, kronisk hudutslett som finnes på hudpartier rike på talgkjertler.

Hvordan får man seboré?

  • Hos spedbarn er årsaken ikke kjent, men det dreier seg muligvis om et fysiologisk (d.v.s. naturlig forekommende) fenomen.
  • Hos voksne skyldes utslettet sannsynligvis en reaksjon på en gjærsopp, som forekommer naturlig på huden.

Hva er tegnene på seboré?

  • Hos spedbarnet ses seboré som fettaktig gulbrunt flass som kan danne et tykt lag i hodebunnen på spedbarn.
  • Hos voksne arter seboré seg som skjelling eller flass på rødlige, irriterte hudpartier i hodebunnen, på ører, øyebryn, ved nesevinger, i midtlinjen av bryst, rygg og i skrittet. Vanlig flass i hodebunnen kan gå forut for eksem andre steder på kroppen.

Hvem er spesielt utsatt?

Mange barn utvikler seboré i hodebunnen i de første ukene av livet. Hos unge voksne finnes seboréisk eksem hos 3 – 5 %. Det er hyppigere hos menn enn kvinner.

Hvordan er prognosen?

Seboré hos spedbarn er en forbigående tilstand og vil forsvinne av seg selv med tiden. Hos voksne vil behandling dempe symptomene, men tilstanden vil vanligvis ikke helbredes. Gjentatte behandlinger er nødvendig for å holde plagene i sjakk.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.