Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Har du flass og skjellende eksem?

 

Flasser du mye i hodebunn og kanskje også i øyebryn, skjegg eller rundt nesen? Da kan være seboreisk eksem.

Så hva er seboreisk eksem?

Seboreisk eksem er ganske vanlig hos dem med litt fet hudtype, det vil si høy talgproduksjon. Det er egentlig en overreaksjon på en overproduksjon av en normalt forekommende sopptype og forekommer i områder med større talgproduksjon. Eksemen sees som flassende og rød hud, gjerne litt fet flass. Det oppstår ofte i hudfolder, ved nesevingene, rundt munnen eller steder det er hår, slik som i hodebunnen, ved øyevippene og i underlivet. Man kan også ha det i lysker og flere andre steder. Mange syns også at det klør. Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor.

Det er ikke farlig å ha seboreisk eksem, med mindre man klør seg slik at det dannes små sår og man får en bakterieinfeksjon. Det kan imidlertid være skjemmende og det er relativt enkelt å behandle. Det finnes både sjampoer og kremer med soppdrepende effekt som både behandler og forhindrer nytt utslett. For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går og man må ofte gjenta behandling når det blusser opp på ny. Noen vil oppleve at det forverres av stress, antibiotikabehandling og om høsten og vinteren. Mange opplever også en bedring om sommeren.

Lurer du på om du har seboreisk eksem? Du kan bestille en gratis konsultasjon hos oss, så kanskje vi kan hjelpe deg.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.