Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Skleroterapi (sklerosering)

Skleroterapi er fjerning av sprengte blodkar ved hjelp av injeksjonsbehandling med aethoxysclerol som injiseres i karene med en liten, tynn nål. Aethoxysclerol irriterer årene og gjør dem klebrige slik at de klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer og de vil dermed blekne bort over tid. Sprengte blodkar som arter seg som tydelige røde eller blålige årenettverk kan behandles på legger og lår med flott resultat. Åreknuter må fjernes kirurgisk.

Behandling med skleroterapi

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager.

Permanent fjerning av sprengte blodkar

Effekten er permanent på de sprengte karene som behandles, men en kan ikke garantere for at kroppen ikke danner nye sprengte blodkar. Ved blant annet graviditet, arbeid som innebærer mye gange, stillestående eller stillestående arbeid er det fare for ny dannelse av nye sprengte blodkar. Blodkar som står i trykk kan være vanskeligere å fjerne i forhold til blodkar hvor trykket er lavere. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av karene kan fjernes.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.