Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Skleroterapi (sklerosering)

Bergen Hudpleieklinikk tilbyr sklerosering som er behandling av ødelagte blodårer, i tillegg til IPL og elektrolyse. Ødelagte blodkar som arter seg som tydelige røde eller blålige årenettverk kan behandles på legger og lår med flott resultat. Åreknuter må fjernes kirurgisk. I henhold til legemiddelforskriften angående reklame i forhold til reseptbelagte legemidler, er det ikke tillatt å nevne legemiddelet som brukes i behandlingen.

HVA er sklerosering?

Skleroterapi er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar ved hjelp av et middel som injiseres i karene med en liten, tynn nål. Dette irriterer årene og gjør dem klebrige slik at de klapper sammen og hindrer blodgjennomstrømming. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer og de vil dermed blekne bort over tid. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av karene kan fjernes.

Hvem BEHANDLES IKKE med sklerosering?

  • Gravide og ammende
  • Personer med alvorlig diabetes
  • Personer med hjerte/karsykdommer

Hvilke OMRÅDER kan behandles med sklerosering?

Sklerosering egner seg aller best til behandling av blodårer på legger og lår.

Vil behandlingen gjøre VONDT? 

Behandlingen er tilnærmet smertefri, men er svært vanlig at man opplever rødme, kløe, hevelse og blåmerker etter behandlingen.

HVOR MANGE behandliger trenger jeg? 

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager.

Vil behandlingen FJERNE MINE SYNLIGE BLODÅRER for godt?

Effekten er permanent på de sprengte karene som behandles, men en kan ikke garantere for at kroppen ikke danner nye sprengte blodkar. Ved blant annet graviditet, arbeid som innebærer mye gange, stillestående eller stillestående arbeid er det fare for ny dannelse av nye sprengte blodkar. Blodkar som står i trykk kan være vanskeligere å fjerne i forhold til blodkar hvor trykket er lavere.

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER BEHANDLINGEN? 

Etter behandlingen er det svært viktig at du benytter støttestrømper slik at blodårene ikke åpner seg. Strømpene brukes dag og natt i 4 dager, deretter på dagtid i 2 uker. Støttestrømper får du kjøpt på klinikkene eller du kan kjøpe disse hos en annen forhandler. Unngå all trening det første døgnet etter behandlingen. Man bør også unngå hard trening, som løping og styrketrening av ben de påfølgende 2 ukene. Hard trening kan føre til at blodkarene utvider seg, noe man vil unngå. Det anbefales videre at man benytter høy solfaktor den første måneden etter behandling. Noen opplever også lokale pigmentforandringer. Disse plagene er vanligvis forbigående. I svært sjeldne tilfeller kan det oppstå allergiske reaksjoner på medikamentet som benyttes for å ødelegge blodåren. Dersom dette skulle skje er vi forberedt.

Hvor mye vil det KOSTE?

Under konsultasjon med vår lege eller sykepleier vil du få informasjon om selve behandlingen og priser.

Hvor lan TID tar behandlingen?

En typisk behandling tar mellom 15-20 min.

For å få mer informasjon om blodåre behandlinger, kan du bestille en gratis konsultasjon eller ringe 55 13 16 18 for mer informasjon.

Vi har 18 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.