Tlf. +47 55 13 16 18

Epost: shop@bergenhudpleieklinikk.no

Pigmentforandringer

Vi på Bergen Hudpleieklinikk har lang erfaring innen behandling av pigmentforandringer og solskader. Pigmentforandringer (hyperpigmentering) er i dag et vanlig problem. Mange opplever at de oppstår i forbindelse med graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering.

Pigmentflekker vises som brune eller mørke flekker i huden, og kan være sjenerende for mange. Det kan dreie seg om én eller flere enkelte flekker (lentigo solaris) eller mer utbredt forekomster (melasma) som gir inntrykk av ujevn hud.

Pigmentforandringene ligger i områder som oftest er utsatt for sol, spesielt hender, ansikt, skuldre, armer, bryst og panne, og hodet hvis man er skallet. De fleste er ufarlige, men kan være skjemmende.

Den beste behandling for pigmentflekker er forebygging. Nøkkelen til å forebygge pigmentflekker er å unngå sol, og å bruke solkrem daglig. Men for de fleste av oss er det for sent for forebygging, og det er flere ulike tilnærminger for å behandle dem avhengig av hud og plassering.

Hvordan FUNGERER vår behandling mot pigmentforandringer?

Ved bruk av IPL-behandlinger, Dermapen, kjemisk peel og hjemmeprodukter kan man bidra til å fjerne pigmentflekker, redusere solskader og forebygge at aldersflekkene kommer tilbake.

IPL (Intense Pulsed Light) er den raskeste og mest effektive metoden for å fjerne områder med opphopning av pigmenter som etterlater hudens tekstur og farge uendret og naturlig. Brune pigmentflekker kan blekne eller forsvinne med en enkelt behandling. Et bredt spektrum av lys overføres gjennom en liten, jevn, gjennomsiktig håndstykke, som forsiktig plasseres på huden. Lyset trenger inn i vevet og absorberes bare av cellene som inneholder høye konsentrasjoner av pigment (melanin) og ødelegger pigment granulater. Kroppens naturlige prosesser fjerne deretter skadet vev som gir huden en jevnere og mer ungdommelig utseende. Umiddelbar bleking oppstår innen 15 minutter med rødhet. Etter 7 – 10 dager vil området se ut som en forslått skorpe, som til slutt skreller av.

Kjemisk Peel brukes også for å fjerne pigmenteringer. Det er en anerkjent behandling mot pigmenteringer og solskader. Vi har stort utvalg av kjemisk peel og vil finne den mest effektive behandlingen til deg og din hud.

Dermapen er også en effektiv behandling mot pigmenteringer. Dermapen er en profesjonell microneedlingspenn med et elektrisk, automatisert apparat som utfører små nålestikk, tett i tett i huden. På denne måten kan man nå dypere i huden med de virkestoffene som påvirker pigmentering og pigmenteringen løser seg opp.

Hvilke OMRÅDER kan behandles mot pigmentforandringer?

  • Ansikt
  • Hals
  • Bryst
  • Skuldre
  • Rygg
  • Hender

Hvem behandles IKKE mot pigmentforandringer?

Det er forskjellige ting å ta hensyn til ved behandling av pigmentering, men felles for alle er at behandlingen ikke egner seg for personer som har unormal sårtilheling eller nedsatt immunforsvar. Behandlingen gies ikke før 6 måneder etter avsluttet behandling med isotretinoin (roaccutan) og vi behandler ikke gravide og ammende.

HVOR MANGE behandlinger trenger jeg for å fjerne mine pigmentforandringer?

Avhengig av området som skal behandles, kreves det vanligvis 3-5 behandlinger med 3 ukers intervaller.

Denne behandling vil ikke hindre utvikling av nye separate områder av pigmentering. Regelmessig og forsiktig bruk av solkrem er nødvendig hvis nye områder skal forebygges. Vi anbefaler daglig bruk av en SPF30 til ansiktet.

Vil behandlingen gjøre VONDT?

Den følelsen du får fra en pigmentreduserende IPL-behandling er en svak prikkende følelse. Huden kan føles noe varm å ta på, og rød i enkelte tilfeller, men de fleste kunder syns det er lite ubehag mot å få fjernet pigmentflekker. Dermapen har nåler som beveger seg raskt og kontrollert og oppleves sjelden som smertefulle. Kjemisk Peel kan i noen tilfeller gi en kortere periode med svie, men dette går fort over.

Hvor EFFEKTIV er behandlingen av pigmentforandringer?

Mer enn 95 % oppnår redusering med pigmentflekker og fregner som har oppstått på grunn av solbrenthet.

Hva bør jeg være oppmerksom på ETTER BEHANDLINGEN?

Etter behandlingen må du unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene og bruke solkrem med minimum faktor 30. Én eneste dag uten solkrem i den varme solen kan ødelegge måneder med behandling av hyperpigmentering. Unngå direkte og indirekte varme som badstu, massasje, og sportslige aktiviteter de neste dagene. Du kan sminke huden etter behandling hvis dette er ønskelig.

Hvor LANG TID tar behandlingen?

En behandling tar mellom 15-60 minutter.

For å vite mer om pigmentforandringer i huden, kan du bestille en gratis konsultasjon eller ringe 55 13 16 18 for mer informasjon.

gavekort

Kjøp et gavekort til noen som fortjener det!

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha og hvordan den heldige skal motta gavekortet.

Gavekortet er gyldig i x dager.